Előfizetői tartalom

Ők buknak nagyot a Quaestorral

Portfolio
Pár hét leforgása alatt már a harmadik brókerbotránytól hangos a magyar pénzügyi szektor. A Buda-Cash és a Hungária után az MNB ma a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét is felfüggesztette, miután tegnap este a csoport érdekeltségébe tartozó Quaestor Financial Hrurira csődvédelembe menekült. A gond ott kezdődik, hogy a Hrurira által kibocsátott kötvényekre nem vonatkozik a Beva védelme, és ez igazán nagy csapás a kötvénytulajdonosok számára, ugyanis ez azt jelenti, hogy ők csak a felszámolási eljárás keretében juthatnak hozzá pénzükhöz.

Az újabb botránysztori tegnap este kezdődött, amikor is a Quaestor 100%-os tulajdonában álló Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett a megnövekedett kötvény-visszaváltási igények miatt, amelyeket a cég már nem tudott teljesíteni. Akkor még arra hivatkoztak, hogy a Buda-Cash miatti pánik vezetett a kötvény-visszaváltási hullámhoz és magához a csődvédelemhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés