Előfizetői tartalom

Pénztárak: ötmilliárd forint nyomában a Kehi

Portfolio
A Kehi már közel egy évvel ezelőtt lezárta a magánnyugdíjpénztárak átvizsgálását, három pénztár esetében találtak is visszaéléseket. A rendőrség viszonylag gyorsan lépett az ügyben, 2012 májusában vizsgálat indult az Aegon ellen, ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tavaly év végén az események felgyorsítása miatt a Kehi azt akarta elérni, hogy a PSZÁF is indítson eljárást, azonban egyelőre erre nem került sor - írja a Magyar Nemzet.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a tavaly elkészült vizsgálatában több pénztárnál is visszaéléseket talált. A működés átvizsgálását követően három esetben is ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek hűtlen kezelés gyanújával, az érintett pénztárak között volt az Aegon, az AXA és az Erste. Az Aegon ellen 2012 májusában a Budapesti Rendőrfőkapitányság indított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés