Előfizetői tartalom

Több tízmilliárd forintot nyelhettek el a magánpénztárak

Portfolio
Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott ma délután két órakor sajtótájékoztatót tart, ugyanis a magán-nyugdíjpénztárak átvilágításának első szakasza lezárult. A Magyar Nemzet azonban cikkében már a Kehi jelentés részleteiről ír, például azt, hogy miközben a pénztártagok egyéni számláin veszteséget termeltek egyes pénztárak, addig saját dolgozóiknak a gazdasági válság közepette is jutalmakat osztottak, vagy éppen fizetéseket emeltek. A Kehi-jelentés szerint hamarosan több büntetőfeljelentés is születhet az ügyben.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már 2011 közepe óta végzi a magán-nyugdíjpénztárak gazdálkodásának átvizsgálását, az első szakasz le is zárult, erről a mai napon tart sajtótájékoztatót Selmeczi Gabriella. A jelentés részletei azonban már a bejelentés előtt kiszivárogtak, a Magyar Nemzet arról ír, hogy számos visszásságot találtak a rendszerben. Mint a lap írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés