Előfizetői tartalom

Örültek a befektetők a Microsoft negyedéves eredményeinek

Portfolio
Emelkedtek a negyedik negyedévben a Microsoft bevételei, amit elsősorban a szerverek ületágának és az üzleti divíziójának köszönhetett a társaság. Bár az amerikai szoftveróriás profitja nem tudott növekedni az előző év azonos időszakához képest, ez nagy meglepetést nem okozott, ennek eredményeként pedig felfelé vette az irányt a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

A vártnak megfelelő, 20,9 milliárd dolláros bevételről számolt be a Microsoft 2011 negyedik negyedévére, az egy részvényre jutó eredmény tekintetében azonban felül tudta teljesíteni az elemzői konszenzust a cég. A vállalat nettó profitja stagnált az előző év azonos negyedévéhez képest, 6,62 milliárd dollárra rúgott. Egy részvényre jutó nyeresége 0,78 dollárt tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés