Előfizetői tartalom

Öt százalék felett a BlackRock az OTP-ben

Portfolio
A BlackRock Investment Management Limited október 18-án 5 százalék fölé növelte részesedését a nagyobbik tőzsdén jegyzett hazai pénzintézetben, az OTP-ben. Az amerikai alap korábban már vállalt nagytulajdonosi szerepet az OTP-ben, ráadásul a magyar részvénypiac sem teljesen idegen számukra. A BlackRock a nagyobb hazai gyógyszercégben, a Richterben is 5% feletti tulajdonos.

A BlackRock Inc. az OTP Bank Nyrt.-ben 2012.október 18-án 5,1%-os szavazati joggal rendelkezik a birtokában lévő 14 269 671 darab OTP részvényen keresztül. A BlackRock nem teljesen ismeretlen szereplő az OTP tulajdonosi szerkezetében, hiszen az amerikai alapkezelő cég a tavaly novemberi eladásokat megelőzően is a legnagyobb tulajdonosok között volt jelen a hazai bank piacán. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés