Előfizetői tartalom

400 milliárd forintos hitelt kap az államtól az OTP

Portfolio
A magyar állam szerződést írt alá az OTP-vel és az FHB-vel, hogy a két érintett bank bevonásával növeljék a hazai bankrendszer hitelezési kapacitását - jelentette be a PM mai sajtótájékoztatóján Veres János, pénzügyminiszter. A kölcsön forrása az EU-tól és az IMF-től származó 20 milliárd euró. Az OTP Banknak mintegy 400 milliárd forintnyi (1,4 milliárd euró) hitelt nyújt piaci feltételek mellett (benchmark +250 bp) az állam, míg az FHB 400 millió eurót kap.

A megállapodásért cserébe az OTP Bank vállalja, hogy Magyarországon helyezi ki a bank az érintett pluszforrást, legalább 200 milliárd forintot vállalati ügyfélkörnek. Az OTP Bank a többletkihelyezés kockázatait, s az ehhez szükséges tőkét maga viseli. Az állam 1 FB és egy audit bizottsági tagot kap az OTP vezető testületeiben. Az 1,4 milliárd euró összetétele: 500,8 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés