Előfizetői tartalom

A devizahiteles csomag árnyoldala: nem mindenki örülhet egyformán

Portfolio
Eddig átlagosan 244 ezer forintnyi törlesztőrészlet megfizetésétől mentesültek az árfolyamgátasok. A tegnap benyújtott devizahiteles törvényjavaslat alapján nekik nem jár most annyi vissza, mint másoknak: a tisztességtelenségek miatt nekik járó összegből levonják a már elengedett összeg felét, vagyis átlagosan 122 ezer forintot. Ennyivel kevesebbet kaphatnak tehát vissza az elszámolások során annál, mintha nem léptek volna be az árfolyamgátba. Ugyanakkor kétségtelen, hogy ők már kaptak segítséget a bankjuktól, és összességében még így is megérte árfolyamgátasnak lenni.

A friss törvényjavaslatról részletesen:Kapcsolódó cikkünk2014.09.12Megjelent a devizahiteles törvény - Hemzseg a meglepetésektőlBár továbbra is vonzó lehetőség az árfolyamgát, hiszen mentesül az ügyfél az árfolyamkockázat alól, ráadásul (frankhitel esetében) közel 30%-kal alacsonyabb a jelenlegi törlesztőrészlet, mint az árfolyamgát nélkül lenne, a friss devizahiteles...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés