FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

A jegybank miatt kénytelenek külföldre menni a japán biztosítók

Portfolio
A japán jegybank agresszív kötvényvásárlást indított el, hogy a gazdasági stagnálásból valahogy kivigyék az országot, ez viszont több piaci szereplő számára is problémákat okoz. Az egyik ilyen szegmens a biztosítóké, amelyek vagyonuk legnagyobb részét helyi kötvényekben tartják. A biztosítók szövetségének elnöke szerint a várható hozamemelkedés miatt nem marad más lehetőségük, mint hogy alternatívák után nézzenek, az egyik legnyilvánvalóbb pedig a külföldi kötvényvásárlás. Drámai elmozdulásra nem kell számítani, a lehetőségekhez mérten azonban a biztosítók mindent el fognak követni, hogy megfelelő hozamot érjenek el. Ez viszont nem jelenti azt, hogy irreális kockázatot vállalnának, sőt a jegybanki akciók kifutása után újra visszatérhetnek nagyobb vásárlásokkal a japán piacra - írja a Reuters.

A japán kormány két héttel ezelőtt jelentette be, hogy nem hagyományos jegybanki politikához nyúl, a deflációs környezet ellen drasztikus likviditásbővítésbe kezd. A tervek szerint 2014 végéig meg akarják duplázni 270 ezer milliárd jenre a monetáris bázist, ettől pedig azt remélik, hogy az inflációt hasonló időtávon 2%-ra tudják emelni. A cél elérése érdekében óriási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés