Előfizetői tartalom

A történelem legnagyobb pénzbírságát fizeti a JP Morgan

Portfolio
A szeptemberben jelzett 11 milliárd dollárral ellentétben ugyancsak rekord összegű, de még magasabb, 13 milliárd dolláros bírságot fizethet a JP Morgan a jelzálogfedezetű értékpapírok korábbi szabálytalan értékesítése miatt. Az amerikai igazságügyi minisztériummal kötendő egyezség nem mentesíti a bank vezetőit a büntetőjogi felelősségre vonás alól - számolt be a hétvégén az amerikai média.

Az amerikai igazságügyi minisztériummal kötendő megállapodás végösszege nem 11 milliárd lehet, ahogy az szeptemberben napvilágra került, hanem 13 milliárd dollár - jelezték bennfentesek. Ez a legnagyobb összeg, amit valaha pénzügyi szervezet az amerikai hatóságokkal kötött egyezség értelmében kifizet. Ráadásul az egyezség nem menti fel a bank vezetőit a büntetőjogi követelmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés