Előfizetői tartalom

Adósmentés 180-nal - A devizahitelesek dilemmája

Muraközy Balázs
A kormány adósmentő csomagja elvben csak ideiglenes védettséget ad az erős svájci frank ellen, de ha nem javul a helyzet, akkor egyszer lehet, hogy mégis kimenti az adósokat. A felmerülő játékelméleti problémák megnehezítik az adósok döntését - hívja fel a figyelmet a Portfolio.hu-nak és a szuveren.hu-nak írt cikkében Muraközy Balázs, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos munkatársa.

Hosszas rákészülés után a kormány megegyezett a bankokkal az ún. adósmentő csomag részleteiben. Ennek emblematikus eleme a "védőárfolyam", amely azt jelenti, hogy a konstrukciót választó adósok a 2015 január elsejéig - vagyis épp a következő választás utánig - a jelenlegi 210-220 közötti árfolyam helyett 180 forintos árfolyamon fizethetik törlesztőrészleteiket. A különbözet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés