Előfizetői tartalom

Az Aviva újabb üzletágától vált meg

Portfolio
A világ egyik legnagyobb kockázati tőkebefektetője, a Carlyle Group 1 milliárd fontért megvásárolta az Aviva biztosító érdekeltségébe tartozó RAC-t, ami autómentési szolgáltatásokat nyújt. Az Aviva az eladás mellett azért döntött, mivel a fő tevékenységeire szeretne koncentrálni a következő időszakban, a melléktevékenységektől pedig próbál túladni. Az Aviva a fölös forrásokból a tőkehelyzetét akarja javítani, valamint terjeszkedni próbál, például a spanyol piacon.

Az 1 milliárd fontos vételár megegyezik a cég tavalyi nettó árbevételének 17-szeresével, még öt évvel ezelőtt az Aviva is ilyen értékeltségi szinten vette a céget, viszont akkor ő 500 millió fontot adott érte. Az Aviva számára a tranzakció 600 millió fontos nyereséggel jár, 200 millió fontot pedig a tőkehelyzetük javítására fognak fordítani. A RAC-nak van egy szponzorált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés