Előfizetői tartalom

Az oroszok látókörébe kerülhet az MKB Bank is

Portfolio
Összesen kilencmilliárd eurót érhetnek azok a közép- és kelet-európai bankok, amelyeket az előttünk álló években valószínűleg megvételre kínálnak majd nyugat-európai tulajdonosaik. Míg az OTP egyelőre csak mérlegeli az akvizíciós lehetőségeket, a legnagyobb orosz bank egy lépéssel előbbre jár, és a Volksbank után másokra is szemet vethet. A magyar MKB Banknak is esélye van felkerülni a jelöltek listájára.

German Gref, az orosz OAO Sberbank vezérigazgatója már többször jelezte a sajtónak, hogy bankja regionális gazdasági szerepre tör a Nyugat-Európánál jóval nagyobb növekedési lehetőségekkel kecsegtető régiós bankpiacon. Az IMF előrejelzése szerint az eurózóna gazdasága idén 2, jövőre pedig 1,7%-kal nőhet, miközben Közép-és Kelet-Európa esetében ez 5,3, illetve 3,2%....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés