Előfizetői tartalom

Bánfi: a bankok viseljék az új források többletköltségeit!

Portfolio
A rövid banki források megújításából fakadó többletköltségeket a bankoknak kell viselniük, csakúgy, mint azt a terhet, amely abból fakad, hogy a követelések értéke a fedezetek érvényesítése során meghaladja a fedezeti ingatlan értéket - fejti ki álláspontját Bánfi Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a Figyelőnek írt cikkében. A banki kockázatokból eredő veszteségek szerinte a bankadó csökkentésével részben kiválthatók lehetnének.

Kapcsolódó cikkünk2011.06.01Mi legyen, ha nem elég a devizahiteles mentőcsomag?A forintkamatok gyorsabb és nagyobb mértékű csökkentése mérsékelhette volna a devizahitelezés erőteljes felfutását - szögezi le cikkének elején Bánfi Tamás, cáfolva azt az általános nézetet, miszerint a lakosság alacsony pénzügyi kultúrája lett volna a devizahitelezés kialakulásának oka....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés