Előfizetői tartalom

Bankot venne a magyar állam - Mennyiért? Van értelme?

Portfolio
Felmerült, hogy megveszi a Takarékbank 38,5 százalékos kisebbségi részesedését a Magyar Fejlesztési Bank. A jelenleg a német DZ Bank tulajdonában lévő részvénycsomaggal az állam erőteljesebb szerepet vállalna a kisvállalkozók hitelezésében - írja az eheti Figyelő. De mennyit érhet a bank, van-e egyáltalán eladó, és mi jön egy esetleges adásvétel után?

A hivatalosan egyik fél által sem megerősített tranzakciót a hírforrás szerint a PwC készíti elő. A lap úgy véli, az állam szándékai azért érthetőek, mert a kkv-k banki hitel hiányától szenvednek, és ezen segíthetne egy állami hátterű kereskedelmi bank, és az is felmerülhet, hogy a lakossági piacot az állami érdekeket jobban figyelembe vevő bankkal befolyásolja az állam.  Van-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés