Előfizetői tartalom

Bankszövetség: négyből hárman kérhetik az új árfolyamrögzítést (3.)

Portfolio
A jogosult ügyfelek 75%-ának részvételére számít a Bankszövetség az új árfolyamrögzítés során, így várhatóan a teljes deviza jelzáloghitel-állomány kétharmada kerül majd az árfolyamrögzítés alá - mondta a szervezet mai sajtótájékoztatóján Kovács Levente főtitkár. Az eseményen kiderült: a PSZÁF csak néhány kirívó esetet talált a bankoknál a végtörlesztéssel kapcsolatban, tömeges és rendszeres visszaélés nem történt.

A végtörlesztés ideje alatt 100-200 megkeresést kapott naponta a Bankszövetség, ezek között elvétve tapasztaltak csak panaszokat, kifogásokat. Néhány hónap alatt soha nem szolgált ki 170 ezer ügyfelet a bankszektor, ehhez képest a fenti szám elenyésző. Az elmúlt hónapok folyamata azonban csak felkészülés volt az új árfolyamrögzítésre, melyen a Bankszövetség várakozásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés