Előfizetői tartalom

Biztosítási szektor: díjemelési és koncentrációs hullám jöhet

Portfolio
Vége a folyamatosan eső tarifák időszakának, a biztosítók egyre inkább arra kényszerülnek, hogy díjat emeljenek, különösen a nem-életbiztosítások, ezen belül is a gépjármű-biztosítások területén - mondta a KPMG mai sajtóbeszélgetésén Simonyi Tamás, a társaság igazgatója. Szerinte a biztosítók befektetési eredményének esése szerte Európában díjemeléseket kényszerít ki. A biztosítói részvények eközben számottevően alulértékeltek Európában, a befektetők a piaci és szabályozói bizonytalanságok miatt nem bíznak a piac növekedésében, bár az európai biztosítási piac szereplőinek nagy része kétszámjegyű tőkearányos megtérülést képes most is elérni. Az egységes biztosítási adó visszafogja majd a keresletet Simonyi szerint.

A biztosítók nagybefektetők és a tőzsdeindexekben is jelentős szereplők, nem szabad leírni őket - hívta fel a figyelmet Simonyi Tamás. Ismertette: a biztosítási szektorban Európa veszít a súlyából, Ázsia azonban már nyomában van, leginkább itt és Dél-Amerikában növekszik a díjbevétel. A biztosítási szektor díjbevétele egy bizonyos GDP-szint mellett "szokott" megugrani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés