Előfizetői tartalom

Brutális támadás az OTP ellen - Soros bűne egy év múltán sem jogerős

Portfolio
"Tetemes zuhanással ért véget a mai nap az OTP piacán, a bankpapírok árfolyama egészen 3,855 forintig esett" - írta napra pontosan egy évvel ezelőtt a Portfolio.hu. Bár a Lehman Brothers csődje után három és fél héttel minden tőzsde zuhant, mint a kő, az OTP árfolyama különösen is furcsa mozgást mutatott. Október 9-én előző napi záróértékéhez képest több mint 14, napon belüli maximumához képest 22 százalékot (közel ezer forintot) zuhant, s a hatalmas árfolyamesés miatt 2008. október 9-e emlékezetes dátum marad a bank és a tőzsde történetében egyaránt. Ami aznap még csak furcsa dráma volt (az OTP esése csak valamivel volt nagyobb több régiós bankpapír, pl. az Erste 11 és a Raiffeisen csaknem 10 százalékos zuhanásához képest), végül hosszú találgatásokba és felügyeleti vizsgálódásba torkollt. A szálak végül Soros Györgyhöz vezettek, az ügy aktái ma is a Fővárosi Bíróság asztalán hevernek.

Kapcsolódó cikkünk2008.10.09 16:54 Napon belül 22%-ot zuhant az OTP2008. október 9-e nem csupán az OTP, de a magyar állampapírok másodlagos piaca számára is kritikus nap volt. A napok óta tartó nagyon alacsony likviditás után aznap délután ugyanis gyakorlatilag megszűnt a kereskedés a piacon, miután a vételi oldal eltűnt, s az elsődleges állampapírkereskedők nem mertek árat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés