Előfizetői tartalom

Csalóka számok a biztosítóknál

Portfolio
Az inflációtól elmaradó mértékben, 2,2%-kal nőtt 2012 első negyedévében a magyar biztosítási piac díjbevétele - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) kedden közzétett adataiból. Az életbiztosítások 4,2%-kal, a nem-életbiztosítások 0,3%-kal nőttek. Az új értékesítések szempontjából azonban rosszabbul indult az év, mint tavaly: az életbiztosítási új értékesítések állománydíja 15%-kal, a nem-életbiztosításoké 14%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A piacot jövőre az új biztosítási adó rendezheti át. A MABISZ az éves díjfizetésű termékek terjedésére mutat rá - emiatt az első negyedév adatai pozitív irányba torzíthatják a biztosítási piacról alkotott képünket.

Az életbiztosítási piac díjbevétele 4,2%-kal 118,9 milliárd, a nem-életbiztosításoké 0,3%-kal 123,2 milliárd forintra nőtt az év első három hónapjában az egy évvel korábbihoz képest - mutatják a MABISZ adatai. A díjbevételek szempontjából hagyományosan erős első negyedév tehát stagnálás körüli teljesítményt, mintegy 2,2%-os díjbevétel-növekedést hozott a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés