Előfizetői tartalom

Devizahitelek: megjelent a Kúria indítványa

Portfolio
Jogegységi eljárást indít a Kúria a devizahitelek ügyében. Az ezzel kapcsolatos indítványt ma tették közzé az intézmény honlapján. Az ügyben illetékes kollégium ülése december 16-án lesz - közölte múlt héten a Kúria elnöke. Mindez azért is fontos, mert kormánypárti politikusok korábban több alkalommal jelezték: a devizahitelek problémájának átfogó közgazdasági rendezésével megvárnák a Kúria iránymutatását, a jogi zűrök rendeződését.

Társadalmi szintű probléma a devizaalapú kölcsönszerződés a Kúria szerint az alábbiak miatt: 1. több százezres számuk miatt 2. a bennük megtestesülő tartozás nagyságrendje miatt 3. a nem teljesítő adósok egyre növekvő aránya miatt 4. a szerződések érvénességét vitató perek számának emelkedése miatt A Kúria ezért gyorsan és lehetőség szerint egységes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés