Előfizetői tartalom

Devizahitelek: megszólalt a Kúria, nagy bejelentés jöhet hétfőn

Portfolio
Június 16-án, vagyis hétfőn 12.30-kor tájékoztatja a sajtót a Kúria a Polgári Kollégium nem nyilvános ülésének eredményéről - közölte az intézmény. Az ülésnek óriási a tétje: az árfolyamrés tisztességtelensége mellett az egyoldalú szerződésmódosításokról (kamatváltoztatások) és az árfolyamkockázat ügyfélre hárításáról is jogegységi döntés születhet.

Legkorábban június 16-án, de a Kúria tervei szerint mindenképpen még a nyári ítélkezési szünet kezdete előtt jogegységi döntést hoz a legfelsőbb bíróság a devizahitelek ügyében - derült ki a Kásler-ítélet napján. Az akkori tájékoztatás szerint az alábbi kérdésekben dönthet a Kúria: 1. A devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződés mint szerződéstípus tisztességtelen-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés