Előfizetői tartalom

Devizahiteles csomag: itt a kormány bejelentése!

Portfolio
A héten benyújtja a kormány a törvényjavaslatot a Kúria által megállapított tisztességtelen szerződéses feltételek (árfolyamrés és egyoldalú kamatemelések) orvoslására - jelentette be Varga Mihály, elárulva a csomag egyes részleteit. Ezek alapján a Portfolio becslései szerint csaknem 400 milliárd forint jár vissza az ügyfeleknek.Fontosabb részletek Az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések miatti összeg is visszajár a devizahiteleseknek. A még élő szerződések esetében az 5 évnél régebbi követelések is jogosak a kormány szerint. Ősszel kerülhet sor a jogtalanul felszámított összegek elszámolására, és ekkor jöhet a devizahitelek végleges kivezetése is. Mindez az összes devizaalapú lakossági kölcsönszerződésre, sőt a pénzügyi lízingre is kiterjed. Rogán Antal szerint a parlament július 4-én szavaz a mostani törvényjavaslatról.

2014. június 25. 22:25 Megosztás Szeptemberben tesz javaslatot a kormány a devizahitelek elszámolására A kormány szeptemberben tesz javaslatot a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolásra, a Kúria kimondta, hogy a bankok tisztességtelenül jártak el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés