Előfizetői tartalom

Devizahitelesek, figyelem: két fontos határidő is ma van

Portfolio
Kettő, hiteleseket segítő programnak is ma van a határideje. Egyrészt a már tavaly szeptemberben 90 napon túli késedelemben lévő, fel nem mondott és erre jogosult deviza jelzáloghiteleket máig forintosítják, és adnak rájuk 25%-os tartozás-elengedést a bankok. Másrészt ma kérhetik utoljára a jelzáloghitel-adósok, hogy hitelük a jövőben megfeleljen az átlátható árazásra vonatkozó új szabályoknak. Különböző okok miatt azonban egyik lehetőség sem örvend nagy népszerűségnek.

Forintosítás és 25%-os tartozás-elengedés Ezt a fizetőképesség helyreállítását célzó lehetőséget azok kapták meg, akik tavaly szeptember végén 90 napot meghaladó késedelemben voltak deviza jelzáloghitelükkel. Esetükben augusztus 31-ig vált lehetővé a tartozás 25%-os elengedése és forintosítása. E hitelek állománya az MNB adatai szerint tavaly szeptember végén közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés