Előfizetői tartalom

Döntött az MNB a hitelprogram részleteiről

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank vezetői ismertették ma az április 4-én meghirdetett, három pillérből álló Növekedési Hitel Program részleteit. A június 1-jén induló hitelprogramról döntött az MNB, a kéthetes kötvények sorsáról azonban még nem.Fontosabb részletek A kamatmarzs + garanciadíj teljes összegének maximuma 2,5% lesz a bankoknál, az MNB 0%-on adja a forrást a bankoknak Kártyaleosztásos módszerrel határozzák meg az egyes bankok kvótáját, ami a kisebb bankokat preferálja A kéthetes kötvény sorsáról még nem hoztak végsõ döntést, de augusztus elejéig 3600 milliárdra csökkentenék az állományt Ösztönöznék a hitelkiváltásokat és az új kihelyezést is a programmal Június 1-jén indul a hitelprogram, a hitelek összege 3 millió és 3 milliárd között lehet.

2013. április 30. 11:25 Megosztás Továbbra is 0,7 százalékpontos plusz növekedést jósolnak A jegybank konzervatív, lépésről lépésre haladó, felelős politikát folytat - reagált Matolcsy arra a kérdésre, miként folytatódhat a kamatcsökkentési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés