Előfizetői tartalom

Egyelőre elég lesz ennyi pénz a spanyol bankoknak

Portfolio
A jelenlegi ismeretek szerint nincs szüksége a spanyol bankrendszernek arra, hogy az eddig folyósított összegeken felül még igényeljen a 100 milliárd eurós nemzetközi mentőcsomagból - ez áll abban az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank által készített dokumentumban, amelybe pénteken nyert betekintést a Reuters.

Az anyag szerint eddig 41,3 milliárd eurónyi forrást kapott a spanyol bankrendszer a 100 milliárdos keretből, amelyet részben a normál kereskedési bankok, részben a rossz eszközöket összegyűjtő ún. rossz bank feltőkésítésére használtak fel. A befektetői közösség nyugtatását is célzó dokumentum azonban azt is tartalmazza, hogy a tartósan alacsony banki kamatkörnyezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés