Előfizetői tartalom

Elintézi az OTP-t a devizahiteles mentőcsomag?

Portfolio
Navracsics Tibor keddi nyilatkozata alapján a kormány eltökélt, hogy rendezze a devizahitelek helyzetét. A megoldás azonban csak lassan körvonalazódik, az egyeztetések a bankszövetséggel jelenleg is zajlanak. A tárgyalások kimenetele a bankok szempontjából egyáltalán nem közömbös, extrém esetben ugyanis újabb több százmilliárd forintos terhet jelenthet a szektornak a devizahitelesek problémáinak kezelése. Az OTP befektetői már elkezdték beárazni a hírt, az elmúlt 2 napban több mint 400 forintot esett a bankpapír árfolyama. Az alábbiakban azt becsüljük meg, hogy a devizahitelek helyzetének rendezése extrém esetben mekkora veszteséget jelentene az OTP-nek, mi az a legpesszimistább forgatókönyv, amivel a befektetők számolhatnak.

Újabb terhet kapnak nyakukba a bankok Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kedden este a Hír Televízióban beszélt arról, hogy a kormány általános érvénnyel rendezni szeretné a devizahitelek helyzetét. Szavait akkor nehéz volt értelmezni, hiszen nem volt egyértelmű, hogy a bankok által alkalmazott árfolyamrés újraszabályozását szeretnék elérni vagy ennél is tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés