FONTOS Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben
 
Előfizetői tartalom

Elkapkodták az Eximbank dollárkötvényeit - Mi áll a háttérben?

Portfolio
A magyar exportszektor versenyképessége további erősítésének finanszírozása érdekében a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) kedden 2 milliárd EUR összegű nemzetközi kötvény-kibocsátási programot állított fel, amely lehetőséget teremt az Eximbank elkövetkező két évben jelentkező finanszírozási igényének biztosítására - erősítette meg az erről szóló korábbi sajtóinformációkat az Eximbank. A társaság közleményéből kiderül: szó sincs az államadósság "hátsó bejáraton" történő finanszírozásáról, a kötvénykibocsátás a bank saját céljait szolgálja.

"A program keretében, az előzetes terveknek megfelelően az Eximbank 2012. december 5-én 500 millió USD összegű, 5 éves futamidejű, 5,5%-os fix kamatozású, 5,75%-os hozamú kötvényt értékesített a befektetőknek, amelynek összege, futamideje és kamatozása a bank finanszírozási igényei, valamint a piaci lehetőségek alapján került meghatározásra. A devizanem tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés