Előfizetői tartalom

A nagybetéteseket is bevonják a kisegítésbe

Portfolio
Egy készületben lévő EU-s jogszabály-javaslat értelmében a jövőben lehetségessé válhat, hogy a nem biztosított (jelenleg 100 ezer euró fölötti) bankbetétek részt vegyenek a hitelezői veszteségmegosztásban egy bank szanálása esetén - közölte az Európai Bizottság kedden. A hír mérsékelten negatív hatást váltott ki a részvény- és devizapiacokon.

Kapcsolódó cikkünk2013.03.25Ciprus lehet a minta? - Máris itt a pontosításA 100 ezer euró fölötti betéteknek egy EU-s jogszabálytervezet alapján lehetséges, hogy részt kell majd venniük a szanálás alatt álló bankok hitelezőinek veszteségmegosztásában (bail-in). A 100 ezer euró alatti betétek esetében azonban ez teljesen kizárt, mind jelenleg, mind pedig a jövőben - közölte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés