Előfizetői tartalom

Ezt tette a lakossággal az ingyenes készpénzfelvétel

Portfolio
Eltérően reagáltak az egyes bankok ügyfelei az ingyenes készpénzfelvételre, a kliensek nagyobb része az OTP Banknál és az Ersténél akart élni az új lehetőséggel, viszont a Budapest Banknál és az UniCreditnél alacsony volt a részvételi szándék. Érdekesség, hogy míg az OTP-nél a készpénzfelvételek nagysága nem változott, addig például az UniCreditnél az ügyfelek aktívabbak lettek, többször és nagyobb összegeket vesznek fel - írja a Világgazdaság. A bankok visszajelzése szerint megnőtt az érdeklődés az idegen automaták iránt, szinte mindenhol azt mondták, hogy az ügyfelek növekvő számban vesznek fel pénz, ami a bankok számára tranzakciónként 200-250 forintos költségnövekedést jelent.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A bankoknál már érzékelhető az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésének hatása, a jogszabályok szerint február óta lehet igénylés esetén havonta kétszer minimum 150 ezer forintos vagy negatív számlaegyenleg esetén a havi jövedelem erejéig ingyenes készpénzfelvételt biztosítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés