Előfizetői tartalom

Hitelek: itt az új THM-plafon és a referencia alapú kamatozás

Portfolio
A felszámítható kamatok és a teljes hiteldíjmutató (THM) lehetséges maximumának korlátozásáról döntött az Országgyűlés hétfőn, így azok mértéke a jövő évtől nem lehet 24 százalékponttal több a jegybanki alapkamatnál. Kivételt jelentenek a magasabb kockázatú és költségű áruhitelek, illetve a hitelkártyához kapcsolódó kölcsönök, amelyeknél ez a korlát magasabb. Emellett az új (továbbá az ügyfél kérésére a régi) jelzáloghitelek referenciakamatozásáról is döntött a ház, illetve a végtörlesztési lehetőséget a lakást lízingelőkre is kiterjesztették - számolt be az MTI.

Kamatkorlátozás magánszemélyek között A parlament gazdasági és informatikai bizottságának javaslatát 266 igen, 1 nem szavazattal és tartózkodás nélkül fogadta el a Ház. Eszerint ha magánszemély ad kölcsönt másnak, a kamat nem lehetne több a - jelenleg 6 százalékos - jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékénél. A polgári törvénykönyv módosításával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés