Előfizetői tartalom

Horvátországban terjeszkedne az OTP?

Horvát lapértesülések szerint az OTP bankot venne Horvátországban, a magyar bank ugyanis indulhat a horvát postabankra kiírt tenderen. A horvát bank egyébként akár érdekes is lehet az OTP-nek, ugyanis a magyar pénzintézet már jelen van Horvátországban, piaci részesedése azonban kicsi, a helyismeret tehát megvan, de az eredményes működéshez szükséges méret eléréséhez az OTP további akvizíciókat hajthat végre.

Miért venne bankot az OTP Horvátországban? Az OTP az elmúlt években többször is jelezte, amennyiben jó áron találnak számukra érdekes bankot, akkor megvásárolják. A bank elsősorban azokon a piacokon terjeszkedne, ahol már jelen van (Magyarország, Bulgária, Oroszország, Ukrajna, Románia, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Montenegró), de nem kizárt, hogy alacsony banki penetrációval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés