Előfizetői tartalom

Itt a devizahiteles csomag 3 pontja - Örökre rögzítik az árfolyamot?

Portfolio
Három elvre épül a kormány devizahiteles javaslatcsomagja, amelyet be fog nyújtani az Országgyűlésnek, ha a bankoknak nem sikerül november 1-jéig saját csomaggal előállniuk - idézi a Reuters Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának szavait. Érdekesség, hogy az államtitkár nem említette az elvek között a devizahitelek kivezetését.

A Cséfalvay Zoltán által hétfőn a Parlamentben említett három elv a következő: 1. a devizaalapú jelzáloghitelek havi törlesztőrészletének "jelentős csökkentése" 2. a törlesztőrészletek kiszámíthatóvá tétele hosszú távon 3. a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint a forintban hitelt felvevők. A kormány novemberben benyújtja az Országgyűlésnek a saját javaslatcsomagját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés