Előfizetői tartalom

Jó, jobb, OTP

Portfolio
Lezárult az európai banki stressztesztek második köre, 2010-et követően ismét megtudhattuk, hogyan teljesítenének a pénzintézetek extrém körülmények között, hol okozna gondot egy újabb globális sokk, mely bankok tőkehelyzete nem megfelelő. Az OTP bank - mint már tavaly is - igen jól szerepelt, a 2012-es stressz-szcenárió alapján dobogós helyet szerzett, ezzel Európa egyik legtőkeerősebb bankja. Vannak azonban "érdekes példányok" a lista első és utolsó helyezettjei között, az alábbi cikkben ezek közül szemezgettünk.

A lista teteje Az alap-szcenárióban - tehát mind az Európai Unió, mind pedig az eurózóna esetében az idei és a 2012-es évre vonatkozóan bővülő GDP-t és csökkenő munkanélküliséget feltételezve - az OTP 17,2 százalékos tőkemegfelelési mutatójával még leszorulna a dobogóról, ám ha a 2012-re vonatkozó stressz-szcenáriót vesszük alapul, akkor az OTP már a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés