Előfizetői tartalom

Közös felügyelet alá kerülhet az eurózóna összes bankja

MTI
Szerdán ismerteti az Európai Bizottság közös bankfelügyeletre vonatkozó javaslatát José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint Michel Barnier belső piacért és szolgáltatásokért felelős uniós biztos Strasbourgban. Ennek értelmében az eurózóna összes pénzintézete a közös európai bankfelügyelet ellenőrzése alá kerülne, amelynek feladatait a kibővített jogkörökkel rendelkező Európai Központi Bank (EKB) volna hivatott ellátni.

Az Il Sole 24 ore olasz gazdasági lap birtokába került javaslat alapján az EKB hatáskörébe kerülnének át olyan jogkörök, amelyeket mindezidáig a tagállami hatóságok gyakoroltak, mint például a bankok működési engedélyének megadása vagy visszavonása. Elemzők a kiszivárgott javaslat két pontjával kapcsolatban számítanak rendkívül éles vitára a tagállamok között....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés