Előfizetői tartalom

Meg akarják előzni a hitelek tömeges bedőlését Kínában

Portfolio
A kínai bankfelügyelet felszólította az ország bankjait, hogy gyakoroljanak nyomást az ingatlanfejlesztőkre annak érdekében, hogy minél gyorsabb legyen a lakások értékesítése. Emellett a hitelállomány minőségét is védő intézkedéseket is sürget a hatóság, az utóbbi időben ugyanis különösen megnőtt a nem fizető hitelek állománya - írja a Bloomberg.

A hitelezés lassulására és a hitelminőség romlására utaló jelek láthatók a kínai lakáspiacon, ami a Kínai Bankszabályozási Bizottságot (angol rövidítése CBRC) is lépésre kényszeríti. Egyrészt felszólították a bankokat, hogy az ingatlanfejlesztőkre nyomást gyakorolva gyorsítsák fel az új értékesítéseket, másrészt ugyanakkor a hiteleikhez az eddiginél nagyobb fedezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés