Előfizetői tartalom

Mi lesz a végtörlesztőkkel? - Ők hoppon maradhatnak

Portfolio
A kedvezményesen végtörlesztőknek is visszajár, amit a bankok tisztességtelenül vettek el tőlük - olvasható ki a pénteken benyújtott devizahiteles törvényjavaslatból. Csakhogy az összegből le kell vonni a végtörlesztés során elszámolt árfolyamkedvezményüket, és a végtörlesztők csak akkor számíthatnak kifizetésre, ha pozitív a különbözet. Borítékolhatjuk: a 170 ezer érintett ügyfél döntő többsége így nem fog kapni semmit se. Ezzel a kiegészítéssel becsléseink szerint közel 130 milliárd forint kifizetésétől mentesültek a bankok, a többieken viszont így is 900-1000 milliárd forintot bukhatnak.

A devizahiteles csomagról részletesen:Kapcsolódó cikkünk2014.09.12Megjelent a devizahiteles törvény - Hemzseg a meglepetésektől2015 márciusában 10 ezer forintos díj ellenében minden egykori (2011 szeptembere és 2012 februárja között) kedvezményesen végtörlesztő devizahiteles kérheti az (egykori) bankjától, hogy számoljon el felé a tisztességtelenségekkel. "Ha az elszámolás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés