Előfizetői tartalom

Nagyon sötét képet festett a Moody's a magyar bankokról

Portfolio
Továbbra is negatívak a magyar bankrendszer kilátásai - közölte pénteken a Moody's Investors Service új, bankrendszerről szóló kitekintésében. A negatív kilátások három fő tényezőjeként a hitelminősítő 1. a tartósan gyenge működési környezetet, 2. az eszközminőség további romlását és 3. a profitabilitásra, a finanszírozásra és a tőkehelyzetre nehezedő nyomást emelte ki.

"Bankrendszeri kitekintés: Magyarország" címet viselő jelentésében a Moody's elnök-helyettese és vezető elemzője, Simone Zampa így fogalmaz: "Várakozásaink szerint a magyar bankok gyenge működési környezettel néznek szembe a következő 12-18 hónapban. A magyar gazdaság helyzete tovább romlik, az exporttól és a tőkebeáramlástól való magas függősége ugyanis kiteszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés