Előfizetői tartalom

Orbán: nem kell új végtörlesztéstől tartani

Portfolio
Varga Mihály szerdai szavai után Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár is megszólalt a készülődő devizahiteles csomag kapcsán. Az államtitkár a Bloombergnek adott interjú során elmondta, hogy egy hosszabb távú programra készülnek, ami évekig is eltarthat. Nem a végtörlesztéshez hasonló intézkedésre kell számítani. A kormányzat fő célja a deviza alapú lakásvásárlási célú jelzáloghitelek kivezetése, vagyis forintosítása, illetve a a hitelek lejáratának felére csökkentése.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán közölte a kormány szándékát a devizahitelekkel kapcsolatban: "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket ki kell vezetni a hazai hitelpiacról, másrészt olyan helyzet létrehozása, amellyel a forinthitelt választók nem járhatnak rosszabbul, mintha a hitelfelvételkor devizakölcsönt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés