Előfizetői tartalom

Óriási likviditáshiány a bankoknál - Bázel lépni készül

Portfolio
A bankok aggályait meghallgatva arra készülnek a globális pénzügyi szabályozó hatóságok, hogy enyhíteni fogják Bázel III. likviditásra vonatkozó, elsőre túl szigorúnak tűnő szabályait - számolt be a Financial Times. A JP Morgan elemzése szerint a bankok likviditáshiánya igen jelentős a követelményben meghatározott szinthez képest.

A bankok részéről számos aggódó jelzés érkezett a Bázeli Bizottsághoz a Bázel III. keretrendszerében tervezett, korábban nem alkalmazott likviditási szabályokkal kapcsolatban. A hitelintézetek félelmei szerint ezek a szabályok számottevően csökkentenék hitelezési képességüket a háztartások és a vállalatok felé egyaránt. Ez természetesen profitabilitásukra is negatívan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés