Előfizetői tartalom

Rogán: itt a Fidesz devizahiteles javaslata

Portfolio
Benyújtotta a Fidesz a saját devizahiteles javaslatát az Országgyűlésnek, amely ezt már holnap elfogadhatja - jelentette be Rogán Antal egy mai sajtótájékoztatón. A Parlament honlapján megjelent javaslatnak három fő eleme van: 1. lehetővé tennék, hogy a 90 napon túli késedelemben és a fizetéskönnyítő program hatálya alatt lévők is beléphessenek az árfolyamgátba 2. a 20 millió forintnál nagyobb összegű hitelt felvevők is élhetnének a lehetőséggel 3. a kormány 2014. április 30-áig kilakoltatási moratóriumot hirdet. Az intézkedésnek várhatóan nem lesz drámai hatása a bankszektorra (benne az OTP-re) nézve, könnyen elképzelhető azonban, hogy ez még csak az első felvonás, és a Fidesz célja az volt, hogy napirenden tartsa a devizahiteles probléma kezelésének ügyét.

A javaslat lényege A parlament honlapján megjelent javaslat fő elemei: 1. lehetővé tennék, hogy a 90 napon túli késedelemben és a fizetéskönnyítő program hatálya alatt lévők is beléphessenek az árfolyamgátba Jelenleg mintegy 150 ezer olyan devizahiteles van, amely azért nem tud belépni az árfolyamgátba, mert erre 90 napon túli késedelme miatt nem jogosult. Rájuk terjesztenék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés