Előfizetői tartalom

Szász: több mint 500 milliárd hitelt válthatnának ki a takarékok

Portfolio
Tőke- és likviditási helyzetük alapján több mint 500 milliárd forintnyi deviza alapú jelzáloghitel kiváltására lennének képesek a takarékszövetkezetek - mondta a Takarékossági Világnap alkalmából tartott szerdai beszédében Szász Károly, a PSZÁF elnöke. Közös érdeknek nevezte a szektor üzleti aktivitásának fokozását, szerinte meg kell erősíteni Magyarországon a szövetkezeti tulajdont, a szektor tőkeképzését és a teljes takarékszövetkezeti integrációs rendszert. Nagy a potenciál, sok a teendő - fogalmazott. Csicsáky Péter, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a takarékszövetkezetek budapesti jelenlétének erősítését ígérte, Tarlós István főpolgármester pedig kijelentette: számít rájuk.

Kapcsolódó cikkünk2011.10.26Végtörlesztési hitelek: már húszmilliárdnál tartanak a takarékokTavaly még nem gondolták volna a takarékszövetkezetek, hogy a pénzügyi és gazdasági folyamatok oly mértékben reflektorfénybe helyezik őket, mint mára tették. Üdvözöljük Budapestet! - mondta az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) Takarékossági Világnap alkalmából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés