Előfizetői tartalom

Szelektív államcsőd lenne Felcsuti szerint az új bankadó

Portfolio
Ha az állam 100 forint helyett 93 forintot fizet ki a bankoknak az önkormányzati adósságátvállalás során, az bizony szelektív államcsőd - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Felcsuti Péter, a Raiffeisen korábbi vezérigazgatója. Szerinte ez a meccs még nincs lefutva, ami pedig a 16%-os kamatadó 6%-os egészségügyi hozzájárulással történő megfejelését illeti, az annak a bújtatott beismerése, hogy az egykulcsos adórendszer nem működik.

Senki nem számított a Varga Mihály által bejelentett csomagra, amelynek a valós szándékairól csak találgathatunk. Az egyik lehetőség, hogy a bevételek lassabban csordogálnak a vártnál, de általános a vélemény, hogy nincs akkora baj a költségvetésben. Felcsuti másik tippje, hogy egy választási osztogatásnak, például az egyébként mindenki által helyesnek tartott pedagógus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés