Előfizetői tartalom

Újabb stresszteszt és szükségterv vár idén az európai bankokra

Portfolio
Stressztesztet fog lefolytatni a legnagyobb európai bankoknál még idén az Európai Bankhatóság (EBA), még mielőtt 2014-ben az Európai Központi Bank átvenné a felügyeletüket - derült ki az osztrák pénzügyi felügyelet vezetőjének szerdai szavaiból a Reuters szerint. A 39 legnagyobb európai banknak pedig év végéig egyfajta szükségtervet kell bemutatnia.

"Lesz idén egy stresszteszt az EBA részéről. Ez a döntés jelenlegi állapota" - tájékoztatott az osztrák pénzpiaci felügyelet társvezetője, Helmut Ettl egy szerdai bécsi sajtótájékoztatón, hozzátéve: a részletekről még tárgyalnak. Az osztrák bankok közül a Raiffeisen Zentralbankot (a tőzsdén lévő Raiffeisen Bank International anyacégét) és az Erste Group Bankot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés