Előfizetői tartalom

Végtörlesztés: drasztikus lépést tett az Erste Bank

Portfolio
A banki végtörlesztés okán nadrágszíj-meghúzásra és üzleti tevékenységük hibernálására kényszerülő bankok közül az Erste már lépett: a bank október 1-től nem fogad be hitelkérelmeket ügynökökön keresztül - írja a Napi Gazdaság. Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója egyúttal úgy nyilatkozott: "Nem hagyjuk, hogy elűzzön bennünket egy olyan ellenséges gazdaságpolitika, amely Magyarországnak súlyos károkat okoz." Treichl egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, nem vonulnak ki, a szükséges likviditást és tőkét biztosítani fogják a magyarországi Erste Banknak.

Elkezdődött a banki visszarendeződés a végtörlesztés okozta helyzet okán. A hitelpiacot sújtó rendkívül kedvezőtlen gazdasági és szabályozási körülmények miatt az Erste Bank Hungary Zrt. október 1-jétől megszünteti együttműködését hitelközvetítő partnereivel - erősítette meg a Napi Gazdaság Online értesülését a hitelintézet. A bank válaszában ugyanakkor hangsúlyozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés