Előfizetői tartalom

Vizsgáztatják a bankokat - Lesznek érdekességek

Portfolio
Az Európai Központi Bank egyik vezető tisztségviselője szerint több tőkével kellene rendelkezniük az eurózóna bankjainak a portfóliójukban lévő államkötvényekkel szemben, hogy a likviditásukat ne a válság által sújtott államok papírjaiba fektessék - írja a Financial Times. Ha a jövő évi stressztesztek során kikényszerítik ezt a bankoktól, a lépés érzékenyen érintheti egyes országok állampapír-piacát. A Bloomberg által megkérdezett 34 elemző 90 százaléka szerint az EKB jövő évi banki stresszttesztje megbízhatóbb képet fest majd a pénzintézetek sokktűrő képességéről, mint a korábbiak.

Az üzleti napilapnak adott interjújában Peter Praet kifejtette, hogy az EKB jövő évben esedékes, 130 eurózónabeli bankra kiterjedő vizsgálatát a jegybank felhasználhatná arra, hogy szigorítsa a sokáig kockázatmentesnek tekintett szuverén kötvényekkel kapcsolatos elvárásait. Az EKB ezzel kombinálhatja likviditásbővítő és felügyeleti funkcióját: miközben elképzelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés