Előfizetői tartalom

Zavaros a törvény: a "devizahitelesek" nem végtörleszthetnek?

Portfolio
Nincs egyetértés a bankok között és sok esetben a bankokon belül sem arról, vonatkozik-e a kedvezményes végtörlesztés lehetősége a devizahitellel rendelkezőkre is. Õk azok, akiknek devizában folyósították a hitelét, és a törlesztés is devizában történik. Arányukról nincs pontos statisztika, becslések szerint legfeljebb néhány százaléknyian (néhány tízezren) lehetnek. A témával kapcsolatos kérdésünket a PSZÁF azzal hárította el, hogy megválaszolására a Nemzetgazdasági Minisztérium jogosult, utóbbi részéről pedig még nem kaptunk választ.

A végtörlesztésről szóló, 2011. évi CXXI. törvény így fogalmaz: "200/B. § (1) A Magyar Köztársaság területén lévő lakóingatlanon alapított zálogjog vagy a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetéséről szóló 2004. évi CXXXV. törvény 44. §-a alapján vállalt állami készfizető kezesség fedezetével fogyasztóval kötött deviza alapú kölcsönszerződés alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés