Előfizetői tartalom

Pletykák, kacsák, álhírek - Nem csak a forintot bántják

Portfolio
Kedden két, utólag valótlannak bizonyult hír borzolta a befektetők kedélyeit: kora délelőtt a Bloombergen jelent meg, hogy a magyar alapkamatot 4 százalékponttal 1 százalékra csökkentette a jegybank, este pedig egy hírügynökség meghackelt twitter oldalán jelent meg a hír, hogy két bomba robbant a Fehér Házban, mely során az elnök is megsérült. Míg az első hír "csupán" a forint piacát mozgatta meg, a twitteren megjelent rémhírek világszerte turbulenciákat okoztak. Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint valakik már megint nagyot kaszáltak a hírlapi kacsák megszellőztetésével.

Két kacsa egy napon Két, utólag hírlapi kacsának bizonyult információ is napvilágot látott kedden, nem kis ijedtséget kiváltva a befektetőkből. Míg délelőtt a Bloomberg okozott pánikhangulatot a forint piacán, addig este egy meghackelt hírügynökségen terjedő pletyka miatt aggódtak a befektetők. Bár meglehetősen ritkán fordulnak elő hasonló esetek, a pozícióban levő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés