Előfizetői tartalom

Rázós terep lehet idén is a tőzsde - Mi adhat védelmet?

Gayer Attila, CFA
Az idei év eddig jó eredményeket hozott a részvénypiacokon, a tőzsdéken azonban továbbra is komoly mértékű stressz uralkodik, ami tetten érhető a magas kockázati prémiumokban, valamint az egyes részvények közti erőteljes pozitív korrelációban. Ez utóbbi elsősorban a nagyfokú volatilitás velejárója, mely véleményünk szerint az idei évben is jellemző lehet majd. Emiatt a piaci szereplőknek érdemes tisztában lenni a magas részvénypiaci korreláció és volatilitás befektetésekre gyakorolt hatásával.

Továbbra is nagy a stressz a piacokon. Az elmúlt hetekben érezhetően javult a befektetői hangulat a világban, az amerikai részvényindexek 8 hónapos csúcsra kapaszkodtak, köszönhetően a többségében vártnál jobb USA makroadatoknak, valamint az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek átmeneti enyhülésének. Összességében azonban továbbra is azt lehet elmondani, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés