Előfizetői tartalom

Szerinted melyik nagyobb, az Adidas vagy a Nike?

Baricz Nikolett
Sokaknak nem teljesen egyértelmű, hogy a Nike vagy az Adidas a nagyobb sportszergyártó, nyilvánvaló, hogy az értékítéletünket az is befolyásolja, hogy magunk körül mit látunk, és mivel az Adidas Európában erős, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a német gyártó a nagyobb. Pedig ez nincs így, sőt, a Nike jóval nagyobb cég.

A Nike árbevétele évek óta magasabb, mint az Adidasé, az elmúlt években ez az olló valamelyest még tovább is nyílt. A válság előtt a Nike árbevétele 16,3 milliárd dollár volt, míg az Adidasé 12,7 (az árbevétel és a profit számokat a jobb összehasonlítás kedvéért az Adidasnál dollárra váltottuk át), vagyis már akkor is 28 százalékkal magasabb volt az amerikai sportszergyártó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés