Előfizetői tartalom

Tárgyalóasztalhoz ül a MOL a horvátokkal - Mire számíthatunk?

Gayer Attila, CFA
Meglehetősen feszült a légkör a MOL-INA ügyében hamarosan kezdődő tárgyalások előtt, legalábbis erre utalnak az elmúlt hetekben megjelent hírek. Az alábbiakban a fontosabb forgatókönyveket gyűjtöttük össze a MOL-INA sztori kapcsán, ezek közül véleményünk szerint a legnagyobb valószínűsége annak a szcenáriónak van, hogy a hazai olajtársaság megtartja az irányítási jogokat az INA felett, részesedését pedig ütemezetten tovább növeli (meglátásunk szerint a horvátok 25%-ot megtartanak az energiaellátás stratégiai jelentősége miatt). Ehhez azonban nagy valószínűséggel a MOL-nak is kompromisszumokat kell kötni, ezek között lehet a tervezett létszámleépítések elhalasztása/mérséklése, vagy a gázüzletág további működtetése (egy esetleges későbbi átvétel ígérete mellett).

Reflektorfényben a MOL-INA ügy Az elmúlt hónapokban ismét a figyelem középpontjába került a MOL-INA-ügy, a horvátok egyre nyilvánvalóbban jelezték, hogy szeretnék megváltoztatni a hazai olajtársasággal korábban kötött részvényesi megállapodást. Több forrás is arról számolt be, hogy szeptember 18-án kezdődnek a tárgyalások, ezt megelőzően pedig láthatóan feszült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés