Előfizetői tartalom

A rezsicsökkentések miatt bedobta a törölközőt a Telekom

Jól húz a lakossági és kkv-szegmens a Telekomnál, a mobil- és a vezetékes szolgáltatások bevételei is emelkedtek, a mobilozók száma és az egy ügyfélre eső bevétel is nőtt, a mobil adatszolgáltatás dübörög. Most inkább a vállalati szegmensben látszanak problémák, ott az erős verseny miatt a mobil- és a vezetékes bevételek is csökkentek. Az energia kiskereskedelem bevételei viszont szépen nőttek, erre azonban már egyre kevésbé érdemes figyelni: az üzleti energia ügyfeleket a MET Holding AG-val létrehozott közös vállalaton keresztül szolgálják majd ki, ennek a számait pedig nem konszolidálják, a lakossági gázszolgáltatásból pedig július végével kivonul a Telekom.

Kivonulnak a lakossági gázpiacról. Több bevétel, kevesebb profitAz egy évvel korábbihoz képest 3,3 százalékkal 157 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom árbevétele, az EBITDA 4,8 százalékkal 42,5 milliárd forintra emelkedett, az adózott eredmény azonban közel felére, 2,5 milliárd forintra esett - derül ki az első negyedéves tőzsdei gyorsjelentésből. Az árbevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés